Yoga leert je te luisteren naar je lichaam

Wat is Dru Yoga?

Stilte in beweging
 

Dru Yoga is een toegankelijke yogavorm. Bij deze vorm van yoga worden de bewegingen wat vloeiender uitgevoerd. Zachte en krachtige yoga wisselen elkaar af, iedere les heeft zo haar eigen karakter.

Het is bewegen met aandacht waarbij de ademhaling een belangrijke rol speelt. De bewegingen volgen de adem wat je helpt om te verstillen en te ontspannen.

gedachten komen tot rust en stress vermindert, waardoor je je stabieler gaat voelen en het leven met een positieve blik zult benaderen.

 

Door de toegankelijke en gefaseerde opbouw van de houdingen zijn de lessen voor iedereen geschikt!

Een Yoga les kan bestaan uit:


-activatie Losschudden, om het lichaam op te warmen en los te maken als voorbereiding op de houdingen.

-EBR (energy block release) Dit zijn bewegingsreeksen om gestagneerde energie in spieren en gewrichten op te lossen en weer vrij te laten stromen.

-klassieke yogahoudingen (asana’s) Dit zijn houdingen die we doen met een bepaald doel. Ik zal je vertellen waarom we de houding doen zodat je het kan gaan ervaren op fysiek, mentaal/ emotioneel en energetisch niveau.

-ademhalingsoefeningen (Pranayama) 
'Prana' betekent 'vitale kracht of levensenergie'. Via de ademhaling kunnen we de prana in het lichaam beheersen. De energie gaat stromen.

 

-diepe ontspanning Het is fijn om alles voor een moment helemaal los te laten, je te laten dragen door de aarde en even helemaal niets te hoeven.

Praktische informatie
 

*trek comfortabele kleding aan waarin je vrij kunt bewegen
*eet 2 uur voor de les niet meer of een hele lichte maaltijd
*meld voordat de les begint of je last hebt van blessuren of andere klachten.
  Ook als je zwanger bent hoor ik dat graag

 

Belangrijk: luister naar je lichaam tijdens de les, heb je lichaam lief!